top of page

OM OSS

Hela historien... från början

Baker porträtt
Baker porträtt

de martino gelato

De Martino är en italiensk familj som har tagit med sig deras passion för gelato till Sverige och Värmdö. Deras gelato görs med kärlek och omsorg av lokala råvaror från Palermo. Varje skopa av deras glass är en smakexplosion som tar dig tillbaka till Italien.

Med en lång tradition av att göra glass i familjen, är De Martino experter på att skapa de mest utsökta smakerna. Varje ingrediens väljs noggrant ut för att säkerställa högsta kvalitet och smak. Deras glass är gjord på enbart naturliga ingredienser utan några tillsatser eller konserveringsmedel.

 

De Martina Gelato är ett familjeföretag som bryr sig om sina kunder. De tror på att ge sina kunder den absolut bästa upplevelsen när det kommer till glass. Deras passion för glassen kommer från hjärtat och det märks i varje skopa.

Besök De Martina Gelato och upplev en bit av Italien i Gustavsberg. Njut av deras utsökta smaker och känslan av en varm italiensk sommardag. Med deras mix av traditionella smaker och innovativa kombinationer, finns det något för alla på deras meny.

Historien om De Martino Gelato börjar på ön Sardinien. I den prestigefyllda hamnen 'Porto Cervo' upplever grundaren av Palermo Gelato magin med traditionell siciliansk gelato för första gången. Samtidigt som glassen serveras berättas historien om den sicilianska glasspionjären från Palermo, Francesco Procopio, som sägs ha uppfunnit den första versionen av den typ av italiensk gelato vi alla känner till idag.

Med rötter i Italien och släkt utspridda över hela stövellandet är mat, och speciellt glass, den främsta tyngdpunkten när familjen "De Martino" samlas. Upplevelsen i Porto Cervo fastnar också i minnet och med den föds en idé. En idé om att den här sortens kvalitetsgelato ska finnas tillgänglig hos oss, till ett pris så att vanligt folk inte behöver gräva djupt i fickan.

Vision

På Palermo Gelato har vi två saker i åtanke:

Bra råvaror

Traditionella recept

Dessa två utgör kärnan när produkterna produceras av vår Maestro del gelato.

Restaurang med utsikt
bottom of page